Legyél te is magabiztos szülő

Gyermekpszichológus BLOG

Könyvajánló (2. rész)

2012. március 29. - Gyermekpszichológus

Ebben a könyvajánlóban a valamilyen módon bántalmazott gyermekek lélektanával kapcsolatban szeretnék két érdekes és jól olvasható szakirodalmat ajánlani. Susan Forward: Mérgező szülők és Marie Winn: Gyerekek gyermekkor nélkül c. könyvét ajánlanám a kedves olvasók figyelmébe. 

 

Kik azok a mérgező szülők? Honnan tudhatom, hogy az én szüleim is azok-e? Hogyan lehet letenni a súlyos családi örökséget?

A Mérgező szülők az olvasó  számára könnyen érthető, érdekes, olvasmányos könyv a gyermekbántalmazás egykori áldozatairól. Szemléletes esetekkel mutatja be, miként küzdenek a mára felnőtt emberek a bántalmazó szülők által okozott traumákkal.  

 

 

 

 

 


 

 

A könyv azt taglalja, mennyire nehéz a mai világban gyermeknek lenni. Megváltoztak a gyermekneveléssel kapcsolatos nézetek, a családok egyre hamarabb széthullanak. A gyermekek hamar szembetalálják magukat a társadalom veszélyeivel, és könnyen védtelenné válhatnak. A könyv érdekes olvasmány, miként éli meg a gyermek lelkében ezeket a modern korral járó változásokat.

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszik a blog, lájkold a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekpszichologus.blog.hu/api/trackback/id/tr854349053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása