Mostantól a Koraszülött.com portál szakértőjeként is találkozhatnak velem!

Bemutatkozásom a Koraszülött.com portálon

Bojti Andrea gyermekpszichológus vagyok. Diplomámat az ELTE pszichológia szakján szereztem Alkalmazott fejlődéspszichológia és Egészségpszichológia szakirányokon, de külföldön, a Kölni Egyetemen is volt alkalmam tanulni a szakmát. Jelenleg a Budai Gyermekkórház Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztályán és a Heim Pál Gyermekkórház Neurológiai Osztályán dolgozom pszichológusként.

A koraszülöttekkel való foglalkozás már egyetemen a szívügyem volt, diplomámban igen kis súlyú (1500 gramm alatti) születési súllyal született babák viselkedését kutattam. Kórházi munkáim során nap mint nap találkozom krónikus beteg gyermekekkel és szembesülök a családok mindennapi nehézségeivel. Nincs annál nagyobb félelme az embernek, mint hogy gyermeke betegen vagy valamilyen rendellenességgel szülessen. Ebben a helyzetben kiemelten fontosnak tartom a családok megfelelő támogatását, ám magam is tapasztalom, mennyire kevés információ áll a koraszülöttek és más sérült gyermeket nevelő szülők rendelkezésére. Számos kérdésben elbizonytalanodhatnak, legyenek azok a betegség/állapot elfogadásával, neveléssel, az egészséges testvérekkel vagy a házassággal kapcsolatosak. Szeretnék Önöknek segíteni azzal, hogy a szakterületemmel kapcsolatos kérdésekben megkereshetnek.

Kérdéseiket vagy az andrea.bojti@gmail.com címen tehetik fel, vagy, ha többen tanulhatnának az esetből, a topikomban ezen oldal fórumán.
Gyermekpszichológiai témában további érdekes cikkeket olvashatnak blogomon vagy a blog Facebook oldalán.