Legyél te is magabiztos szülő

Gyermekpszichológus BLOG

Könyvajánló - Mozaikcsaládok

2016. október 31. - Gyermekpszichológus

Az alább ajánlott könyv szakmai ugyan, de jól érthetően ír a mozaikcsaládok természetéről.Tapasztalataim szerint amikor valaki új családot alapít, számos nehézséget okoz, hogyan alakítsák ki új kereteiket.

konyv.jpg

Legyünk rögtön „rendes” család!

A hagyományos családmodellben a férfinak és a nőnek megvan a lehetősége, hogy összeszokjon és párrá érjen. Kialakíthatják a saját értékrendjüket és a határaikat. Mindezeket követően lép be az életükbe a közös gyermek, akinek a fejlődésén keresztül együtt tanulhatják a szülői szerepet.

Ezzel ellentétben a mozaikcsaládban nincs vagy csak nagyon korlátozott a lehetőség arra, hogy a pár tagjai kettesben töltsék a „mézes heteket”. A pótszülőnek nemcsak a párjával van dolga, hanem minden előzetes felkészülés nélkül kap egy teljes családot a gyerekek személyében. Ha a pótszülőnek nincs saját gyermeke, úgy hirtelen meg kell tanulnia együtt élni párja gyermekeivel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekpszichologus.blog.hu/api/trackback/id/tr811918401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása